Doorverwijzen

Meestal kunnen wij tijdens een consult vaststellen wat er met u aan de hand is en uw klachten behandelen. Maar het kan ook gebeuren dat wij u doorsturen naar een specialist.

De beste zorg voor u

Natuurlijk verwijzen wij u ook graag naar een specialist waar u zelf goede ervaringen mee heeft of  via de achmea site www.zilverenkruis.nl/consumenten/zoek-een-zorgverlener en www.agisweb.nl/Voor_Consumenten/Zorggids de mogelijkheid om een zorgverlener in de buurt te zoeken.

Advies

Voor verzekerden wordt tevens aangegeven dat zij,na verwijzing door de huisarts, de afdeling zorgbemiddeling 0900-9674 (Achmea Zilverenkruis) of de Agis Zorgcoach 0900-2669463 kunnen bellen voor advies over bijvoorbeeld wachttijden en kwaliteitsverschillen.

Werkwijze doorverwijzen

Wij verwijzen alleen door na een (telefonisch) consult en overleg met u. Voor alle doorverwijzingen ontvangt u van ons een verwijsbrief. Deze neemt u mee naar de zorgverlener die de aanvullende diagnose of behandeling doet.

Indien we de verwijsbrief maken op basis van een telefonisch consult of niet direkt na het consult kunnen maken, dan leggen we deze voor u klaar bij de assistente en kan elke werkdag worden opgehaald van 08.00 uur – 12.00 uur of 14.30 uur – 17.00 uur.

In principe maakt u zelf een afspraak met de zorgverlener of instelling waar het onderzoek of de behandeling plaatsvindt (dit geldt niet voor recepten en laboratoriumonderzoeken; zie verder op deze website)

Door de zorgverlener of instelling worden wij op de hoogte gebracht van de uitslag van de onderzoeken en het verloop van de behandeling. Deze gegevens verwerken wij ook in uw dossier.